Ontwerp masterplan woonboerderij verbouwing
Masterplan verbouwing woonboerderij & bijgebouwen | Vaassen – Gelderland
25/04/2024
Verbouwing woning | Uddel – Gelderland
18/04/2024

Transformatie kerkgebouw te Nagele, Flevoland

Het ontwerp van de transformatie van een bestaand kerkgebouw naar een appartementencomplex met extra voorzieningen vereist een zorgvuldige balans tussen behoud van de historische uitstraling en het integreren van moderne functionaliteit.

De architectonische visie achter deze transformatie begint met het behoud van de iconische kenmerken van het oorspronkelijke kerkgebouw. Het exterieur wordt gerestaureerd en geconserveerd, waarbij historische details worden opgefrist en de oorspronkelijke uitstraling behouden blijft.

Binnenin wordt het ruimtelijke interieur van de kerk getransformeerd tot een verzameling moderne studio’s en appartementen.

Naast de woonruimtes wordt er ruimte gecreëerd voor een kunstatelier/ galerij/ expositieruimte. Dit biedt kunstenaars een creatieve hub en de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen aan zowel bewoners als bezoekers. De gedeelde buitenruimtes rondom het complex worden ontworpen als groene oases, met aangelegde tuinen en rustige zitgedeeltes waar bewoners kunnen ontspannen en sociale interacties kunnen hebben.

Een groene parkeerplaats en bergingen worden geïntegreerd in het ontwerp, waarbij aandacht wordt besteed aan duurzaamheid.

Het totale ontwerp van deze transformatie omvat dus niet alleen de renovatie van een historisch gebouw, maar ook de creatie van een levendige gemeenschapshub waar wonen, werken en kunst samenkomen in een harmonieus geheel.