VOAD Bouwkunde

VOAD Bouwkunde is een bouwkundig teken- en adviesbureau gevestigd te Apeldoorn.

Wie is VOAD Bouwkunde

VOAD Bouwkunde is een bouwkundig bureau dat architecten, aannemers, ontwikkelaars en adviseurs ondersteunt bij tekenen en modelleren, toetsen en visualiseren van ontwerpen. Ook verzorgen wij omgevingsvergunningen voor architecten.

Architecten en bouwkundigen werken samen onder één dak aan de Hertenlaan 15 waardoor technische expertise, creativiteit en esthetiek hand in hand gaan. Dit biedt de architecten de mogelijkheid om hun focus op ontwerpen en goede communicatie te houden en gelijktijdig een breed scala aan kennis, ervaring en capaciteit tot de beschikking te hebben. 
Vanuit het centraal gelegen kantoor in Apeldoorn werkt VOAD Bouwkunde aan projecten door heel Nederland.

Visie

VOAD Bouwkunde onderscheidt zich van andere bouwkundige bureaus door zich te specialiseren in het uitwerken van architectuur. Zij doet dit op integrale manier; esthetische kwaliteit, betaalbaarheid en uitvoerbaarheid vormen de speerpunten. Kwaliteit, heldere afspraken en goede communicatie staan bij ons hoog in het vaandel.
VOAD Bouwkunde werkt voor zowel VOAD Architectuur als andere architecten en bouwpartners: zowel profit (bedrijven, ontwikkelaars), non-profit (zorg, onderwijs, maatschappelijk vastgoed) als woningbouw organisaties (woningbouwverenigingen).

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

BIM – Slim ontwerpen is virtueel bouwen

Building Information Modelling (BIM) is het proces van virtueel bouwen van een bouwwerk, voordat er een schop in de grond is gezet.

Alle digitale informatie wordt beheerd, gebruikt en verwerkt in een digitaal model van de ontwerpfase tot aan de eindfase. Bij het bouwproces hebben alle betrokken partijen toegang tot dezelfde informatie en zijn doorlopend op de hoogte van de actuele status en eventuele wijzigingen.

BIM heeft ontzettend veel voordelen, voor zowel de opdrachtgever als Van Oord Architectuur & Design, waardoor een kwalitatief beter eindresultaat bereikt wordt. BIM vergroot het inzicht tijdens de ontwerpfase, zowel voor de ontwerper als de opdrachtgever. Hierdoor kan de ruimtelijke kwaliteit van het eindproduct sterk verbeterd worden. Fouten worden al tijdens de ontwerpfase ontdekt en kunnen direct worden opgelost. Hierdoor levert BIM forse kostenbesparing op.

Voordelen van BIM

  • Vermindering van ontwerp- en bouwfouten

  • 5-15% besparing op de bouwkosten

  • Betere en snellere besluitvorming

Wat betekend LOD

In tegenstelling tot de traditionele SO, VO, DO ontwerpfases werkt VOAD met de BIM werkmethodiek waarbij het ontwerpproces gedefinieerd wordt in detailniveaus. Deze worden LOD (level of detail)-niveaus genoemd.

LOD - Ontwerpfases

LOD 100 - Massastudie/ schetsontwerp
LOD 200 - Ontwerp
LOD 300 - Constructie documentatie
LOD 400 - Werktekeningen en specificaties
LOD 500 - Onderhoudsmodel