Werkwijze

Kennismaken – Vrijblijvend adviesgesprek

Bij VOAD begint ons proces met een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin we graag de kans krijgen om u beter te leren kennen en uw wensen te bespreken. We geloven in een persoonlijke aanpak en hechten veel waarde aan het begrijpen van uw visie en behoeften. Tijdens dit gesprek nemen we ook de gelegenheid om u meer te vertellen over onze werkwijze en wat we specifiek voor u kunnen betekenen.

Dit adviesgesprek is een waardevol moment waarin we inzicht krijgen in uw project, uw smaak, uw levensstijl en uw budgettaire mogelijkheden. We luisteren aandachtig naar uw ideeën, dromen en verwachtingen. Met onze expertise kunnen we u voorzien van waardevolle inzichten en suggesties die uw visie kunnen verrijken en uw project naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het vrijblijvende karakter van dit gesprek geeft u de gelegenheid om ons te leren kennen, vertrouwen op te bouwen en te beslissen of wij de juiste partner zijn voor uw architectonische behoeften. We streven ernaar om een samenwerkingsrelatie te creëren waarin open communicatie en wederzijds begrip centraal staan, zodat we samen uw droomontwerp kunnen realiseren.

Ontwerpfase

In de ontwerpfase houden we rekening met al uw wensen, het beschikbare budget, de omgeving en de geldende regelgeving. We streven ernaar om een ontwerp te maken dat perfect aansluit bij uw behoeften en tegelijkertijd duurzaamheid bevordert.

Met behulp van geavanceerde 3D-technologie zetten we het ontwerp op, waarbij we gedetailleerde plattegronden, gevels en interieurvisualisaties creëren. Dit stelt u in staat om een goed beeld te krijgen van hoe uw toekomstige gebouw eruit zal zien.

Gedurende het proces werken we nauw met u samen om het ontwerp verder te verfijnen en aan te passen, totdat we gezamenlijk tot een definitief ontwerp komen dat aan al uw wensen voldoet. Door duurzaamheidsprincipes toe te passen, streven we ernaar om uw woning niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk te maken, maar ook milieuvriendelijk en energiezuinig.

Aanvraag vergunning

(Omgevingsplanactiviteit)

Zodra het definitieve ontwerp is voltooid, nemen we de volgende belangrijke stap in het proces: de aanvraag voor de Omgevingsplanactiviteit. Deze aanvraag markeert het begin van de beoordeling door de gemeente, waarbij zowel de welstand als het bestemmingsplan worden getoetst. Gedurende deze procedure, die doorgaans een periode van 8 weken in beslag neemt, worden de plannen zorgvuldig beoordeeld om te voldoen aan de geldende voorschriften en richtlijnen. Het is van essentieel belang dat het ontwerp in overeenstemming is met de stedenbouwkundige en esthetische eisen, evenals met de regelgeving met betrekking tot de bestemming van het gebied. Ons team staat klaar om deze aanvraag te begeleiden en ervoor te zorgen dat alle benodigde documentatie en informatie correct worden ingediend, om zo een soepel verloop van de vergunningsprocedure te garanderen.

Technische uitwerking (bestek)

Na de goedkeuring van het omgevingsplanactiviteit is het tijd voor de technische uitwerking van het plan, ook wel bekend als het bestek. Deze essentiële stap in het proces bereidt het project voor op de offerteaanvraag bij de aannemer en de beoordeling door een onafhankelijke kwaliteitsborger. Bij het technisch uitwerken van het plan werken we nauw samen met adviseurs op het gebied van constructie, installaties en milieu. Door gebruik te maken van hun expertise streven we ernaar om een volledig en gedetailleerd plan te creëren dat klaar is voor de volgende fase van het project.

De samenwerking met deze adviseurs stelt ons in staat om eventuele technische uitdagingen en vraagstukken grondig aan te pakken, zodat het uiteindelijke ontwerp voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Bij Van Oord Architectuur & Design werken we samen met ons interne bouwkundige teken- en adviesbureau, VOAD Bouwkunde, om deze technische uitwerking te realiseren.

Prijs- en contractvorming

Bij onze architectuurpraktijk bieden we verschillende opties voor prijs- en contractvorming aan om ervoor te zorgen dat uw bouwproject soepel verloopt en aan uw verwachtingen voldoet. We begrijpen dat elk project uniek is en daarom bieden we twee flexibele benaderingen aan: werken in een bouwteam of het aanvragen van offertes bij 2 tot 3 aannemers.

Werken in een bouwteam stelt ons in staat om nauw samen te werken met de aannemers gedurende het hele proces. Door gezamenlijk te plannen, te ontwerpen en te bouwen, kunnen we efficiëntie en kostenbesparingen realiseren. Samen werken we aan een gedeelde visie en streven we naar het bereiken van optimale resultaten. Deze aanpak is ideaal voor opdrachtgevers die graag actief betrokken zijn bij het bouwproces en waarde hechten aan nauwe samenwerking en directe communicatie.

Als alternatief bieden we ook de mogelijkheid om offertes aan te vragen bij 2 tot 3 geselecteerde aannemers. We werken nauw met u samen om uw projectvereisten in kaart te brengen en selecteren aannemers op basis van hun expertise en ervaring in vergelijkbare projecten. Deze aanpak geeft u de mogelijkheid om meerdere opties te vergelijken op basis van prijs, planning en kwaliteit. We begeleiden u door het offerte- en selectieproces en helpen u de beste aannemer te kiezen die past bij uw specifieke behoeften.

Ongeacht de gekozen benadering zorgen wij als architect ervoor dat we uw belangen behartigen en streven naar een transparante en succesvolle prijs- en contractvorming. We staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces en u te voorzien van professioneel advies om ervoor te zorgen dat uw project op tijd, binnen budget en naar uw tevredenheid wordt gerealiseerd.

Bouwbegeleiding en oplevering

Tijdens de bouwbegeleiding staan we nauw aan uw zijde om ervoor te zorgen dat het bouwproces vlekkeloos verloopt. We nemen de verantwoordelijkheid voor het toezicht op de voortgang van de bouw, waarbij we ervoor zorgen dat alles volgens plan en specificaties wordt uitgevoerd. We streven naar een open en transparante communicatie met de aannemer en andere betrokken partijen om ervoor te zorgen dat uw visie nauwkeurig wordt vertaald naar de werkelijkheid.

Als u dat wenst, kunnen we actief deelnemen aan bouwvergaderingen, waarbij we de voortgang bespreken, eventuele uitdagingen aanpakken en wijzigingen in het ontwerp behandelen. We fungeren als uw vertegenwoordiger en zorgen ervoor dat uw belangen tijdens het bouwproces worden behartigd. Door onze ervaring en expertise kunnen we mogelijke obstakels identificeren en oplossingen aandragen, wat bijdraagt aan een efficiënte en probleemloze uitvoering van uw project.

Daarnaast begrijpen we dat sommige klanten liever geen actieve rol spelen tijdens de uitvoering, maar toch graag betrokken willen blijven. In dat geval staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele wijzigingen in het ontwerp te verwerken. Ons team blijft beschikbaar om u te ondersteunen en te adviseren gedurende het hele bouwproces, waardoor u met vertrouwen en gemoedsrust naar de oplevering van uw project kunt uitkijken.

Bij de oplevering van uw bouwproject zorgen we ervoor dat alles voldoet aan de afgesproken specificaties en kwaliteitsnormen. We voeren een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat elk aspect van het ontwerp is gerealiseerd en dat de functionaliteit en esthetiek van uw nieuwe woning volledig tot hun recht komen. We streven ernaar om een naadloze overgang te garanderen van de bouwfase naar het genieten van uw nieuwe architectonische parel.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is persoonlijk, onafhankelijk en transparant. Samenvattend nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen voor uw architectonische project. Bij VOAD begrijpen we dat uw droomontwerp een combinatie is van uw visie, functionaliteit en duurzaamheid. We bieden een persoonlijke aanpak, waarbij we luisteren naar uw wensen en behoeften. Ons team van ervaren professionals begeleidt u door elke fase, van het vrijblijvende adviesgesprek tot de bouwbegeleiding en oplevering. Of het nu gaat om het ontwerpen van uw droomhuis, een renovatieproject of een commercieel gebouw, wij streven ernaar om uw visie werkelijkheid te maken.

Vrijblijvend ontwerpadvies?