vrijstaande woning, nieuwbouw woning, villa, architect apeldoorn, architect wenum wiesel, architect vaassen, architect twello, architect eerbeek, architect epe, architect klarenbeek, ontwerp jim van oord, voad, van oord architectuur en design, vrijstaande woning, woning architect, notaris woning
Notaris woning | Nieuwegein – Utrecht
06/08/2016

Functieveranderingsplan | Schuurwoning, bijgebouw, hooiberg en dierenverblijf

Dit plan maakt onderdeel uit van een rood-voor-rood regeling/functieverandering in de gemeente Voorst. De gemeente Voorst heeft een duidelijk visie neergelegd voor het verbeteren van het buitengebied met toegevoegde architectonische- en landschapskwaliteit.
De gebouwen vormen een ensemble van een traditioneel boerenerf. Schuurwoning, bijgebouw, hooiberg en dierenverblijf zijn ondergeschikt aan de boerderij. De schuurwoning is eenvoudig, en vanaf de weg gezien, gesloten van karakter waarbij de houtenschil ter plaatste van de openingen is weggehaald. Aan de achterzijde van de woning is een groot raam geplaatst, waardoor er een mooi uitzicht is op de omgeving. Er is bewust gekozen voor hergebruikte dakpannen om de woning beter in de omgeving te laten passen.