Groepsaccomodatie, Outdoorcare, Architect, Architect groepsaccomodatie, Ontwerp, Gelamineerde spanten, Boekelo, Ontwerp, Jim van Oord, Architect Boekelo, Architect Almelo, Architect Apeldoorn, Architect Wenum Wiesel, Van Oord Architectuur & Design, VOAD
Groepsaccommodatie | Boekelo – Overrijssel
26/07/2019
Woning architect, vrijstaande woning, witte villa, eigentijdse jaren 30 woning, traditionele architectuur, Architect Apeldoorn, Ontwerp, Jim van Oord, Architect Angerlo, Architect Apeldoorn, Architect Wenum Wiesel, Van Oord Architectuur & Design, VOAD
Vrijstaande witte villa | Angerlo – Gelderland
26/07/2019

Renovatie monumentale boerderij te Loenen - Gelderland

Met zorgvuldige bouwkundige ingrepen is de monumentale boerderij te Loenen weer in haar oorspronkelijke glorie hersteld.

Een belangrijk onderdeel van de renovatie was het renoveren van de gemetselde gebintpoeren, waarbij ook de vloeren werden uitgebreid en op hoogte werden gebracht. Daarnaast hebben we aanpassingen aan de vide gemaakt en constructieve voorzieningen aangebracht om de stabiliteit te waarborgen. Ook zijn de kozijnen en ramen vervangen en hebben we staldeuren toegevoegd om het pand weer zijn oorspronkelijke uitstraling te geven.

Om de monumentale waarde van het pand te behouden, hebben we ervoor gezorgd dat de detaillering aan de buitenkant gelijk is gebleven. Het opnieuw opmetselen van de schoorsteen en het realiseren van een nieuwe trap en aanbrengen van wanden waren dan ook nauwkeurig werk dat met veel vakmanschap is uitgevoerd.

Het resultaat is een prachtig gerenoveerde boerderij die weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd, maar waarbij het karakter en de uitstraling van het pand zijn behouden.